Cruce de palabras | Cruïlla de paraules

Capbussades.cat | Zambullidas.net

Perfil

Filla d’exiliats, va néixer a Mèxic D.F. el 1948.  A l’edat de set anys la seva família va tornar a Espanya i va traslladar-se a viure a Madrid, on hi va viure tretze anys, fins finalitzar el batxillerat.  Des de llavors, Barcelona ha estat el lloc de residencia habitual, excepte durant tres anys (2001-2004), que va viure a Washington per raons professionals.

Mireia Esteva és llicenciada en Biologia i té dos mestratges de Gestió, per la Universitat de Barcelona. També va estudiar dos anys d’art dramàtic (Institut del Teatre de Barcelona) i ha fet diversos cursos de tècnica narrativa i poesia.

Ha desenvolupat responsabilitats de gestió a l’administració pública catalana i ha treballat com a consultora en l’Organització Panamericana de la Salut a Washington.

L’any 1963 se li va atorgar el “Primer premio literario”, pel “Seminario de Estudios Americanistas” de la “Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Madrid”, per la redacció novel·lada d’una llegenda indígena americana.

Actualment es Vicepresidenta de l’Associació Federalistes d’Esquerres i col·labora amb el diari digital Crònica Global

Per perfil més personal, llegiu l’article: Identitats farcides com olives

Publicacions

Articles

RatllaNegra

Hija de exilados, nació en 1948 en México DF. A la edad de siete años su familia vuelve a España y se traslada a vivir a Madrid, donde estuvo trece años, hasta finalizar el bachillerato.  Desde entonces, Barcelona  ha sido el lugar de residencia habitual, excepto durante tres años (2001-2004) en los que vivió en Washington por razones profesionales.

Mireia Esteva es licenciada en Biología y posee dos másteres de gestión, por la Universidad de Barcelona. También estudió dos años de arte dramático (Instituto del Teatro de Barcelona) y ha realizado diversos cursos de técnica narrativa y poesía.

Ha desarrollado responsabilidades de gestión en la administración pública catalana y ha trabajado como consultora en la Organización Panamericana de la Salud, en Washington.

En el año 1963 le fue otorgado el “Primer premio literario”, por el  “Seminario de Estudios Americanistas” de la “Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Madrid”, por la redacción novelada de una leyenda indígena americana.

Actualmente es Vicepresidenta de la Asociación Federalistes d’Esquerres y colaboradora del diario digital Crónica Global.

Para perfil más personal, leed el artículo Identidades como aceitunas rellenas

Publicaciones

Artículos

Deja un comentario

Tu email no será publicado