Filla d’exiliats, va néixer a Mèxic D.F. el 1948.  A l’edat de set anys la seva família va tornar a Espanya i va traslladar-se a viure a Madrid, on hi va viure tretze anys, fins finalitzar el batxillerat.  Des de llavors, Barcelona ha estat el lloc de residencia habitual, excepte durant tres anys (2001-2004), que va viure a Washington per raons professionals. Presentació vida i poemari Capbussades

Mireia Esteva és llicenciada en Biologia i té dos mestratges de Gestió, per la Universitat de Barcelona. També va estudiar dos anys d’art dramàtic (Institut del Teatre de Barcelona) i ha fet diversos cursos de tècnica narrativa i poesia.

Ha desenvolupat responsabilitats de gestió a l’administració pública catalana i ha treballat com a consultora en l’Organització Panamericana de la Salut a Washington.

L’any 1963 se li va atorgar el “Primer premio literario”, pel “Seminario de Estudios Americanistas” de la “Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Madrid”, per la redacció novel·lada d’una llegenda indígena americana.

Va ser Vicepresidenta de l’Associació Federalistes d’Esquerres des de 2016 i es Presidenta d’aquesta assciació des de maig de 2022. És membre del Comité Federal de la UEF i col·labora en el diari digital Crònica Global i a la revista El Triangle

Per perfil més personal, llegiu l’article: Identitats farcides com olives i la presentació del llibre “Y no fueron marujas”

Publicacions

Articles