FEDERALISTES UNITS EN LA DIVERSITAT

CÀRRECS UNIPERSONALS


Mireia Esteva Saló

CÀRREC: Presidenta

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Llicenciada en Biologia, Màster en Direcció i Gestió a l’administració pública i Màster en Direcció de la Formació, per la UB.

Participació com a voluntària a la campanya d’alfabetització d’Almeria organitzada pel SUT el 1967.
DIBA: Docència i adreça d’una escola professional d’Indústries Agroalimentàries; posada en marxa del Servei de Formació.
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet: Cap dels Serveis de Formació i Desenvolupament; Prevenció de riscos laborals i cap del Gabinet de Planificació i Organització.
Ajuntament de Cerdanyola: Directora de Serveis de l’Àrea Interna.
Organització Panamericana de la Salut a Washington (OMS americana), consultora durant tres anys.

EXPERIÈNCIA A FED: Vicepresidenta de FED; membre del Comitè Federal de UEF Europa; participació en la organització interna de FED i en multitud d’actes per tot el territori de Catalunya.

QUÈ PUC APORTAR: Coneixement de l’associació, dels socis i dels territoris; experiència per dirigir equips e implantar projectes nous, voluntat d’escolta i consens i la il·lusió per eixamplar el federalisme a Catalunya, Espanya i a Europa i de col·laborar en resoldre els problemes de la nostra societat amb les eines del federalisme.


 

Josep Lluís Franco Rabell

CÀRREC:  VICEPRESIDENT

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: . Traductor i intèrpret. Treball en empreses vinculades al ram de la construcció. Activista del moviment veïnal, he estat president de la FAVB i president del grup parlamentari Catalunya Sí que es Pot.

EXPERIÈNCIA A FED:  Membre de Federalistes I participació com a conferenciant en diversos actes.

QUÈ PUC APORTAR: Espero aportar-hi el coneixement del món associatiu i contribuir a difondre el nostre missatge dins la societat civil.


Lídia Santos i Arnau

CÀRREC:  VICEPRESIDENTA

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL  Advocadessa ara sense exercici i Professora Titular de Dret Internacional Privat ( UAB), ara jubilada. Militant del PSC i membre del seu Consell Nacional, he estat també membre de la seva Executiva Nacional. Diputada a la 7a i 8a Legislatura del Parlament de Catalunya i Secretaria 1ª de la seva Mesa. Vaig ser Presidenta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

EXPERIÈNCIA A FED  Sóc membre de Federalistes d’Esquerra des de l’inici.

QUÈ PUC APORTAR: Puc aportar experiència en negociacions i acords, visió internacionalista.


Antonio Camacho Alcalde

CÀRREC:  VICEPRESIDENT

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Sindicalista de CCOO  treballador de la Pegaso, jubilat, president del Comitè d’Empresa (1980-1988); Federació Metall Catalunya (1988-2000); Federació Metall estatal (2000-2008); Executiva Confederal (2008-2013).

EXPERIÈNCIA A FED:  Membre d’Esquerra Verda, associat i militant de Federalistes d’Esquerres a Badalona

QUÈ PUC APORTAR:  Des de la meva experiència al món del treball, m’agradaria ajudar a estendre la proposta federal entre la classe treballadora.


Carme Valls Llobet

CÀRREC:  VICEPRESIDENTA

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL  Metgessa i experta en medicina amb perspectiva de génere.

Va formar part del grup Força Socialista Federal del 1966- 1970 i va colaborar en la constitució del primer Sindicat Democràtic de Estudiants durant la dictadura franquista ( 1966.”Caputxinada).

Diputada del Parlament de Catalunya de 1999-2006, per PSC-Ciutadans pel Canvi. Presidenta de Ciutadans pel Canvi 2005-2007.

EXPERIÈNCIA A FED  Vicepresidenta de UEF Espanya des de 2019. Participació com a conferenciant en nombrosos actes.

QUÈ PUC APORTAR:  Coneixement dels socis i els territoris, relació amb associacions federalistes.


Teresa Barbany Baró

CÀRREC:  SECRETÀRIA

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Llicenciada en Dret i Lideratge e Innovació en els Serveis Públics ESADE. Secretaria d’Administració Local a Mancomunitat Ciutat Badia,  Badia del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Caldes de Montbui i Òdena.  Creació el nou municipi de Badia, Directora de Serveis Generals a St. Quirze del Vallès, Direcció Pla de Barris a Òdena.

EXPERIÈNCIA A FED : Membre de FDE des de 2016. Secretaria.

QUÈ PUC APORTAR:   Puc aportar l’esforç en la divulgació del federalisme perquè esdevingui una alternativa d’organització política i un mètode de gestió polític i social.


Manel Ballarin Espuña

CÀRREC:  TRESORER

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL Diplomat en administració d’empreses i diplomat en màrqueting per EMI (Escola de Comandaments Intermedis) 1978/1982. Empleat d’Agfa Gevaert, SA, Agfa Finances, AS, Agafa Health Care, NV, des de Juliol 1973 a Octubre de 2008: On vaig exercir els treballs de Gestió de Clients, Comptable, Gestor de comptes Hospitalaris. Fundador i administrador de Salenques d’Alimentació SA, des d’abril de 1984 a desembre de 2013.

EXPERIÈNCIA A FED   Soci de Federalistes d’Esquerres des del 2015. Tresorer de Federalistes d’Esquerres des del 2016.

QUÈ PUC APORTAR Tresoreria, coordinació i organització d’actes.


VOCALS


José Luis Atienza

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL  Vaig fer periodisme a  l’escola de Periodisme de l’EsgIèsia.  He publicat articles a El País,  Crític i Pasos a la Izquierda. Ha publicat Sobre el papel, 2003, coautor de La meva casa no és un problema particular, 2010. Tinent d’alcalde de Medi Ambient i Cultura ICV de Viladecans 2011-2017, Vicepresident Centre d’Estudis Comarcals Baix Llobregat 2007-2011

EXPERIÈNCIA A FED   Participació en actes y presentacions com a conferenciant

QUÈ PUC APORTAR  Vull ajudar a estendre la cultura federal.


Lluís Castañeda Peirón

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: PHD a l’Institut Universitari Europeu de Florència.  Empleat de banca, Professor d’Història Econòmica a la Universitat de Barcelona.  Càrrecs no remunerats: President de l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan (2009-2015); President Rotary Club Barcelona Eixample (2016-17), vocal de la junta de l’Associació Espanyola d’Història Econòmica.

EXPERIÈNCIA A FED: 4 anys i participació en el debat obert.

QUÈ PUC APORTAR: Experiència en la gestió d’associacions polítiques, culturals, veïnals i de servei.  Col·laborar al bon funcionament intern de l’entitat, a la difusió i creació d’activitats obertes a la resta de la societat per ampliar el coneixement de la proposta federal , promoció de debats, etc.


Meritxell Centeno Magí

CÀRREC:  VOCAL

 

FORMACIÓ: Llicenciada en periodisme per la UAB. Màster interuniversitari de gestió d’espais naturals protegits. Nivell advantage de francès, anglès, italià i occità-aranès.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Periodista especialitzada en temes ambientals durant 10 anys, en diversos mitjans entre els quals El Triangle, El Segre, La Mañana i Ràdio Gràcia. Actualment treballo en l’ús públic d’un espai natural protegit, com a guia de patrimoni natural i cultural local.

EXPERIÈNCIA A FED: Només fa dos anys que en soc sòcia, i vinc dels moviments socials, principalment de l’àmbit mediambiental però també vaig estar activa en la Mesa Cívica pels Drets Socials, el Sindicat d’Estudiants, el Sindicat de.Periodistes.

QUÈ PUC APORTAR: Suport en temes de comunicació i temes concrets com el món agrari i el medi ambient, i la visió des d’un territori tan allunyat com l’Alt Pirineu de Lleida on hi perviuen visions molt territorials i ultranacionalistes, i és urgent introduir el federalisme.


Neri Daurella de Nadal

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Psicòloga clínica i psicoanalista. Psicoterapeuta d´adults, adolescents i families.  Coordinadora del Grup de Treball “Psicoanàlisi i Societat” del Col.legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Durant 30 anys professora a la Facultat de Medicina de la UB, i coordinadora de grups de reflexió en equips interdisciplinars a CAPs (Centres d´Assistència Primària).

EXPERIÈNCIA A FED: Ha participat a tertúlies federalistes sobre aspectes emocionals en política a llibreries (Alibri, Byron), que es poden trobar al canal youtube de Federalistes d´Esquerres.

QUÈ PUC APORTAR:  Contribuir a la reflexió per fer ponts i no murs en la societat catalana, espanyola i europea en moments crítics com els actuals, on ens amenaça una creixent polarització degut a la manipulació emocional a la que estem.


Anna Estany Profitós

CÀRREC: VOCAL

 

 EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Licenciada en Filosofia. Catedràtica emérita de filosofia de la ciencia de la Universitat Autónoma de Barcelona

EXPERIENCIA A FED: Va formar part del Acte al cine Goya el 2012. Membre de la Junta. Coordinadora grup de llengua.

QUÈ PUC APORTAR: Reflexions teóriques sobre com implementar el projecte federal a Catalunya, Espanya i Europa. En concret sobre disseny de politiques linguistiques i aplicació del coneixement cientific a projectes tecnologics. La importancia del disseny institucional pel implementar la cultura federal.


Albert de Gregorio Prieto

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Master en Gestió Pública. Economista a la Diputació de Barcelona. Professor Associat del Departament d’Economia de la UB, en els àmbits d’economia de la cultura i de la comunicació.
EXPERIÈNCIA A FED: He col·laborat en l’organització d’actes i debats federals a la ciutat de Barcelona.
QUÈ PUC APORTAR: El Federalisme és una eina bàsica en una societat que aspira al progrés de tots els seus membres. Vull contribuir a impulsar els valors federalistes per aconseguir una societat més justa i solidària

Mariluz Garcia Garcia

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Periodista, llicenciada en Ciències de la Informació. Més de 30 anys d’experiència, sobretot de servei públic.
EXPERIÈNCIA A FED: Associada des de principis del 2014, membre de la Junta des del 2016.
Hi he col·laborat en matèria local y de comunicació, aportant una mirada feminista a l’associació.
QUÈ PUC APORTAR: En el futur voldria seguir oferint la meva experiència en el món de la comunicació i la bona relació amb les associacions feministes.

 

Rafael Lamuedra Zafra

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Treballs diversos,  Llibreter i professor d’institut. Autor del projecte Escoles Verdes que va rebre el Premi Nacional del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en 2012.

EXPERIÈNCIA A FED: 6 anys d’activitat i participació en el grup territorial del que formo part.

QUÈ PUC APORTAR: Iniciatives i col·laboracions per fer activitats en els espais en els que participo i difusió del federalisme. Mes de deu anys d’estudis sobre els nacionalismes.


Raquel López Hurtado

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Politòloga,  experiència com a responsable de relacions institucionals  a gabinets de diferents governs. Actualment assessora de govern de l’ajuntament de Badalona

EXPERIÈNCIA A FED: Des de fa 5 anys participo del grup impulsor de Federalistes d’Esquerres a Badalona.

QUÈ PUC APORTAR: Experiència en la divulgació del missatge federal al debat públic local i en la creació de nous grups impulsors al territori.


Montserrat Oliván Viu  (1950)

CÀRREC VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Llicènciatura d’ Infermería a la UB. infermera, a la Fundació Puigvert, a la Unitat de Transplant Renal i Hemodiàlisis i al mateix temps vaig estar representant sindical.

EXPERIÈNCIA A FED:  Socia des-de el 2013. Realització d’entrevistes amb els nous associats, per veure les seves expectatives al ingressar a FED. Sóc al Grup Territorial de Federalistes d’ Esquerres de Sant Cugat del Vallès.

QUÈ PUC APORTAR: Crec que es important el contacte amb els nostres associats, especialment amb els nous per coneixer els seus negits i espectatives al entrar a FED, per aprofitar millor les seves capacitats, voldria seguir treballant en aquesta àrea i contribuir així al, expansió del Federalisme.


Jordi Pedret Grenzner  (1950)

CÀRREC VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Advocat laboralista i professor de Dret del Treball a l’EUTSB,  Ex diputat al Congrés a les III, V, VI, VII, VIII i IX legislatures, i ex membre de l’Assemblea Parlamentària de la Unió per la Mediterrània. Jubilat

Militant del PSC des de la seva fundació, hi ha tingut diversos càrrecs i ara n’és Conseller Nacional i President de l’Agrupació de l’Eixample. Membre del Patronat de la Fundació Andreu Nin

EXPERIÈNCIA A FED:  Soci de Federalistes d’Esquerres des de l’acte de l’Ateneu Barcelonès. Ha estat vocal de la Junta Directiva.

QUÈ PUC APORTAR: Pot aportar l’experiència associativa i els contactes amb associacions i persones de la resta d’Espanya i a nivell internacional.


Manuel José Pérez Galé

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:   Educador Social Tècnic municipal especialista en polítiques de cooperació al desenvolupament. Activista pels drets humans, formo part del Grup de Badalona d’Amnistia Internacional des de l’any 1992 i vaig ser membre del Comitè Executiu i president d’Amnistia Internacional Catalunya entre els anys 2000 i 2004.

EXPERIÈNCIA A FED:   Soc membre de Federalistes d’Esquerres des de l’any 2017, formant part del grup de Badalona.

QUÈ PUC APORTAR:  Voldria aportar el meu treball per l’impuls de Federalistes des dels municipis.


Josep Lluís Salazar Máñez

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Llicenciat en Dret UB, MBA international, Màster en Gestió i Dret Ambientals.  Advocat especialista en Dret Ambiental. He treballat a Nacions Unides a Kenya en els programes de desenvolupament i de medi ambient (UNDP i UNEP), a la Comissió Europea UE, Brussel·les i a l’ Agència Europea de Medi Ambient UE , Copenhagen.  Soc membre del Grup de Governança del Canvi Climàtic de la UPC i del Grup d’ Expertes de Canvi Climàtic de Catalunya del CADS. Vaig estar president electe de la Secció de Dret Ambiental del Col·legi d’Advocacia de Barcelona ICAB, 6 anys.

EXPERIÈNCIA A FED:  Associat a Fed  des de 2013.  Del 2015 al 2018 vaig treballar i negociar perquè la Fed formés part de la UEF –Unió de Federalistes Europeus-, definint les relacions de la Fed amb la UEF (Espanya) i UEF (Europa).  Soc  vocal del Consejo Federal de la Unión de los Federalistas Europeos de España (UEF).  Coordinador del Grup Local de la Fed de Sant Cugat del Vallès i del Grup de Treball del Federalisme a Europa i al Món.

QUÈ PUC APORTAR:  Vull seguir treballant per solucions federals tant a Catalunya, Espanya com a Europa. Des de la Fed, que és la UEF a Catalunya, fent avançar el Federalisme com enfortiment de la democràcia i com forma política de la fraternitat.


 

Josep Sampera Arimon

CÀRREC:  VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:    Llicenciat en Història i en Filologia Catalana. Master en Gestió Cultural.  Professor d’ensenyament mitjà i gestor cultural

EXPERIÈNCIA A FED:  Alta a FED el 2013; membre de la Junta des de 2016. Coordinador dels grups territorials. Vocal de la AEF (Asociación por una España Federal).

QUÈ PUC APORTAR:  Voldria continuar impulsant l’extensió i l’organització territorial per fer present el federalisme arreu de Catalunya.


Roberto Sanahuja Sanahuja

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Diplomat en Ciències Empresarials. Tècnic Gestió Tributària-Tributs Locals.

EXPERIÈNCIA POLÍTICA: Militant actiu del la UGT. Regidor Ajuntament de Vilanova i la Geltrú 1989-1996 per el PSC.

EXPERIÈNCIA A FED: Membre del grup fundador de Federalistes d’Esquerres Penedès-Garraf i membre de la darrera Junta.

QUÈ PUC APORTAR: Ajudar a la difusió de les idees federalistes a través dels grups territorials. Gestió d’activitats.


 

Manuel M. Sanz Bazán

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:   Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomat en funció general a les administracions públiques. ESADE., He realitzat activitats en ONG´s dedicades a la defensa i difusió dels Drets Humans amb estatut consultiu a la Comissió de Drets Humans de les NN.UU.(Ginebra),  ara Consell de Drets. He treballat com a jurista al Banc de Sabadell, ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Sant Sadurní d’Anoia, de Barcelona i al Síndic de Greuges de Catalunya.

EXPERIÈNCIA A FED: Membre de la Junta, com a secretari adjunt i ha participat en l’edició i la difusió d’actes a través del canal de Youtube.

QUÈ PUC APORTAR:  Considero que el sistema d’organització federal és el més adequat per societats diverses i complexes on s’apliquin els valors de cooperació, solidaritat, lleialtat i justícia justa. Desitjo col·laborar per tal d’avançar en aquest objectiu.


Isabel Sierra Navarro

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:  Doctora en Psicología per la UAB. Treballa a la Diputació de Barcelona en programes socials, de salut i igualtat. Sòcia de diverses entitats socials i humanitàries.

EXPERIÈNCIA A FED: Organització d’actes a nivell territorial i sectorial.

QUÈ PUC APORTAR:  M’agradaria participar en l’avenç de les polítiques públiques federalistes al nostre país.


Àngels Zamora Alarcón

CÀRREC: VOCAL

 

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL: Mestre, Actriu, Producció teatral, durant 15 anys responsable del Servei Educatiu del Teatre Nacional de Catalunya

EXPERIÈNCIA A FED: A la última junta he fet activitats internes de l’associació  i he coordinat les activitats de la meva zona, Badalona.

QUÈ PUC APORTAR: Col·laborar en el funcionament intern de l’entitat. La difusió  i organització  de diferents  actes per tal de fer difusió del federalisme arreu


Baixa el document Qui es qui en format pdf